Φυσικά και η διασκέδαση έχει χώρο στην επιχειρηματικότητα. Όταν αναφερόμαστε σε διασκέδαση δεν εννοούμε μόνο τα concepts που ανήκουν στο χώρο της ψυχαγωγίας, της άθλησης ή των τεχνών (τα οποία είναι εκ φύσεως διασκεδαστικά), αλλά σε όλων των ειδών τα franchises!

Πάμε να δούμε λοιπόν, τα 5 διασκεδαστικά πράγματα που πρόκειται να κάνεις ως franchisee.

1. Ανοίγεις την πόρτα

Στην καθημερινότητα μας, ανοίγουμε συνεχώς πόρτες. Ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας, του αυτοκινήτου μας, των καταστημάτων που επισκεπτόμαστε…

Δε μπορείς όμως, να φανταστείς πόσο απολαυστικό είναι ν’ ανοίγεις την πόρτα της δικής σου επιχείρησης! Είναι πραγματικά απολαυστικό και διασκεδαστικό να υποδέχεσαι τον κόσμο, που έρχεται στην επιχείρησή σου (ειδικά το πρώτο διάστημα).

2. Έχεις υπαλλήλους

Ίσως, κατά μία έννοια, το να ‘χεις υπαλλήλους είναι κουραστικό. Μπορεί όμως, να γίνει απολαυστικό κι αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο που το βλέπεις.

Αρχικά, προσφέρεις εργασία σε κάποιους ανθρώπους! Έπειτα, μπορείς να στήσεις διαγωνισμούς και να θέσεις στόχος, ως κίνητρο για να εργαστούν καλύτερα. Επίσης, αν αγαπάς το franchise σου μπορείς, παρέα με τους υπαλλήλους, να δημιουργήσεις εξαιρετικά ομαδικά projects και ν’ απογειώσετε έτσι την επιχείρηση.

3. Ευελιξία

Ως ιδιοκτήτης του δικού σου franchise, αποκτάς μία ευελιξία, που δεν είχες προηγουμένως! Σκέψου μόνο όλες τις δυνατότητες ευελιξίας κι ελευθερίας, που σου προσφέρει.

Μπορείς να λείψεις ένα δίωρο από την επιχείρηση, για να πεταχτείς στο σπίτι και να φας με την οικογένειά σου.

Μπορείς να πάρεις ένα τριήμερο «άδεια», ώστε να πας μια εκδρομή με τον/την αγαπημένο/η σου.

Μπορείς να πας στη δουλειά το μεσημέρι, απλά γιατί επέλεξες να κοιμηθείς παραπάνω ώρες εκείνη την ημέρα.

Μήπως αρχίζεις να βλέπεις την ιδιοκτησία ενός franchise ως μία πιο διασκεδαστική υπόθεση ;

4. Τοπική Δικτύωση

Όταν είσαι ιδιοκτήτης ενός franchise, ακόμα κι αν αυτό είναι το πιο ανατρεπτικό και πρωτοποριακό concept, χρειάζεται να κάνεις κάποιες παραδοσιακές κινήσεις δικτύωσης. Χρειάζεται δηλαδή, με τον παραδοσιακό τρόπο «στόμα με στόμα», να ενημερώσεις τον κόσμο για την επιχείρηση και τα προϊόντα ή υπηρεσίες της!

Αυτό μπορείς να το κάνεις μέσω επιχειρηματικών ομάδων, events, σεμινάρια κ.α. Δεν αρκεί να περιμένεις να σου δοθεί η ευκαιρία. Χρειάζεται να επιδιώκεις να εμπλέκεσαι σε τέτοια γεγονότα και να μιλάς όσο περισσότερο μπορείς για το franchise σου στον κόσμο. Δεν πιστεύεις ότι είναι διασκεδαστικό να μιλάς για το επιχειρηματικό σου δημιούργημα και να συνανεστρέφεσαι με άλλους δυναμικούς και δραστήριους ανθρώπους;

5. Οικονομικά και λογιστικά βιβλία

Αν δραστηριότητες, όπως τα λογιστικά κι όλα όσα σχετίζονται με τα οικονομικά, κι οι μικρές επιχειρήσεις αναγκάζονται να κάνουν, σου φαίνονται σκέτη ταλαιπωρία, θα πρέπει να αναθεωρήσεις!

Εννοείται πως πρόκειται για δραστηριότητες, οι οποίες επειδή είναι υποχρεωτικές κι απαιτούν την απόλυτη προσοχή και συγκέντρωσή σου, φαντάζουν κουραστικές, όμως στο τέλος της ημέρας μπορούν να γίνουν πολύ απολαυστικές. Σκέψου πόσο απολαυστικό είναι να συνειδητοποιείς τα εισοδήματα της επιχείρησής σου και ν’ απολαμβάνεις τα οφέλη τους. Πόσο μάλλον, όταν αυτά τα κέρδη ανήκουν σε σένα κι όχι στο αφεντικό σου!

Δεν προσπαθούμε να πούμε ότι η ιδιοκτησία ενός franchise είναι παιχνιδάκι και είναι όλες οι ημέρες είναι απολαυστικές. Εννοείται πως θα υπάρξουν δύσκολες ημέρες, με πολλές προκλήσεις, όμως στο σύνολό του είναι απολαυστικό να είσαι ιδιοκτήτης της δικής σου επιχείρησης. Θα ‘ρθουν ημέρες, που θα διασκεδάζεις πολύ! Αυτό μπορούμε να στο υποσχεθούμε!