Αν μπορούσαμε, με κάποιον τρόπο, να σε προστατεύσουμε – ως νέο franchisee – αυτός θα ήταν να συγκεντρώσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη, που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του franchise, από τους τότε νέους franchisees και να σου τα παρουσιάσουμε, για να τα αποφύγεις:

Μην υποτιμάς το Χρόνο Δέσμευσης με το νέο σου εγχείρημα

Οι νέοι franchisees συνηθίζουν να υπερτιμούν ένα franchise και παράλληλα, να υποτιμούν το χρόνο δέσμευσης μίας franchise επιχείρησης, πιστεύοντας ότι, εφόσον υπάρχει ένα έτοιμο σύστημα λειτουργίας κι ένα ήδη αναγνωρισμένο Brand, τα πάντα θα κινηθούν γρήγορα. Η αλήθεια όμως, είναι ότι παραμένει μία νέα επιχείρηση, η οποία απαιτεί σκληρή δουλειά, εστίαση και ουσιαστικό χρόνο, για να μάθεις το business.

Αν υπάρχουν ήδη άλλα franchise του ίδιου brand που σ’ ενδιαφέρει, καλό θα ήταν ν’ αφιερώσεις μία μέρα πλάι στο franchisee, ώστε να καταλάβεις ακριβώς το βαθμό δέσμευσης, που απαιτεί το συγκεκριμένο εγχείρημα. Φυσικά, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να λάβεις υπόψιν σου ότι ο συγκεκριμένος franchisee έχει ήδη δείξει την απαραίτητη δέσμευση κι ενδεχομένως, τώρα πια, να μπορεί να αφιερώνει λιγότερο χρόνο απ’ ότι στην αρχή. Γι’ αυτό, θα σε βοηθούσε να συγκεντρώσεις μία σειρά ερωτήσεων, που θα ήθελες ν’ απευθύνεις στο franchisee, όταν έρθεις σε επαφή μαζί του.

Μην απογοητεύεσαι γρήγορα

Η ιδιοκτησία μιας επιχείρησης είναι ένας μαραθώνιος κι όχι ένα σπριντ. Συχνά, όταν επιταχύνουμε, στο ξεκίνημα μιας επιχείρησης, έχουμε την πεποίθηση ότι θα δούμε άμεσα αποτέλεσμα. Η αλήθεια όμως, είναι ότι τις περισσότερες φορές μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες, μέχρι μία επιχείρηση ν’ αρχίσει ν’ αποδίδει.

Αυτή η πεποίθηση του άμεσου αποτελέσματος είναι ακόμα πιο ισχυρή στους franchisees (για τους προαναφερθέντες λόγους). Φυσικά, είναι περισσότερες οι πιθανότητες, όταν ανοίξει ένα νέο franchise σε μία πόλη, να τρέξει ο κόσμος να το επισκεφτεί, χρειάζεται όμως χρόνο, μέχρι να δημιουργηθεί μία νέα συνήθεια κι ο κόσμος να επιστρέφει ξανά και ξανά. Θα πρέπει να επιμένεις, χωρίς ν’ απογοητεύεσαι και να παρέχεις υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας, χωρίς να ξεχνάς τις αξίες σου!

Μην παρεκκλίνεις από το Σύστημα

Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι αυτή: Μείνε πιστός στο σύστημα της μητρικής εταιρίας!

Το σύστημα που προτείνει ο franchisor έχει προκύψει έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παρατήρησης, μελέτης και δοκιμών. Έχει περάσει από τα απαραίτητα τεστ με επιτυχία και είναι ειδικά διαμορφωμένο, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε νέο franchisee. Ακόμα κι αν τ’ αποτελέσματά του δεν είναι εμφανή από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του, είναι θέμα χρόνου να αποδώσει θετικά αποτελέσματα. Όσο μένεις πιστός στο σύστημα, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητές σου ν’ αντικρίσεις την επιτυχία!