Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στο να βρουν ένα franchise, που θα είναι επικερδές, συμβατό με την προσωπικότητά τους και εύκολο να λειτουργήσει. Αυτά όλα είναι σημαντικά στοιχεία, όταν ψάχνεις να επενδύσεις σε ένα franchise. Σαφώς, χρειάζεται να γίνει μία εκτενής έρευνα, για να είσαι σίγουρος ότι το franchise που σκέφτεσαι να αγοράσεις θα είναι η σωστή επιλογή. Μπορεί να φαντάζει μία έξυπνη επιχειρηματική απόφαση, όταν εστιάζεσαι σε οικονομικά και πρακτικά στοιχεία, όμως δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι «το απόλυτο κλειδί της ευτυχίας».

Όταν απολαμβάνεις τη δουλειά της ζωής σου, θα απολαμβάνεις τη ζωή σου περισσότερο!

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην επιτυχία, οποιουδήποτε ανθρώπου (ανεξάρτητα από το αν ασχολείται με το επιχειρείν ή τον αθλητισμό) είναι το κατά πόσο το άτομο αυτό απολαμβάνει αυτό που κάνει. Αν λοιπόν, υπολογίσεις τους παράγοντες, που θα σε οδηγήσουν να απολαμβάνεις την επιχείρηση που τρέχεις μπορείς να γλυτώσεις ένα μεγάλο ποσοστό στενοχώριας και δυσκολίας στην πορεία σου.

Πώς όμως, μπορείς να βρεις ένα franchise που θα απολαμβάνεις;

Σκέψου τις ανάγκες σου!

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι παραλείπουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των προηγούμενων τους εμπειριών, ώστε να δουν πιο καθαρά ποια είναι τα στοιχεία που θα τους κάνουν πραγματικά χαρούμενους, όταν ασχοληθούν με το franchise. Εστιάζουν στις ιδέες που είναι πιο επικερδείς ή σε κάποια σίγουρα επιχειρηματικά μοντέλα και ξεχνούν εξολοκλήρου τα στοιχεία εκείνα, που με τα πέρασμα του χρόνου θα γίνουν πιο σημαντικά απ’ όλα τα υπόλοιπα.

Σκέψου λοιπόν, τις δουλειές, που έκανες στο παρελθόν. Ποιες δραστηριότητες απολάμβανες περισσότερο; Σου άρεσε να εργάζεσαι σε συγκεκριμένο κι αυστηρό σύστημα ή σου άρεσε να έχεις ένα βαθμό αυτονομίας κι ελευθερίας; Τι σε κούραζε ή τι απολάμβανες; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορούν να σου πουν πολλά σχετικά με το αν θα απολάμβανες ένα συγκεκριμένο franchise ή όχι.

Επένδυσε πάνω σε χόμπι και ενδιαφέροντα!

Πολλοί άνθρωποι έχουν ένα χόμπι, που απολαμβάνουν πολύ να κάνουν. Η επιλογή ενός franchise με βάση αυτήν τους την αγάπη μπορεί να οδηγήσει σε στιγμές μεγάλης επαγγελματικής απόλαυσης! Πρόσεξέ όμως… σε πολλές περιπτώσεις, μετατρέποντας το χόμπι σου σε δουλειά σου, μπορεί «κλέψει» ένα μεγάλο ποσοστό της απόλαυσης και εν τέλη, όχι μόνο να κάνει το franchise λιγότερο ευχάριστο, αλλά να καταστρέψει και την αγάπη για το ίδιο το χόμπι.

Οπότε, σιγουρέψου ότι απολαμβάνεις το συγκεκριμένο χόμπι αρκετά, ώστε να μην έχεις πρόβλημα να αφιερώνεις την πλειοψηφία του χρόνου σου σε αυτό. Αν δεν έχεις ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό μαζί του, πότε μέχρι σήμερα, βεβαιώσου ότι θα το κάνεις, πριν αγοράσεις ένα σχετικό franchise. Συγκεκριμένα δοκίμασε να κάνεις μία δουλειά σχετική με το χόμπι σου, για ένα διάστημα, προτού ξεκινήσεις το franchise, για να βεβαιωθείς ότι πραγματικά το απολαμβάνεις τόσο πολύ, που μπορεί να γίνει η δουλειά της ζωής σου.

Μικρά προβλήματα μπορούν γίνουν πολύ μεγαλύτερα!

Πόσες φορές στη ζωή σου μία μικρή ενόχληση μετατράπηκε σε σοβαρό πρόβλημα με το πέρασμα του χρόνου; Δώσε προσοχή στις μικρές ενοχλήσεις, που μπορείς να αισθανθείς, όταν εξετάζεις μία franchise ευκαιρία. Ένας franchisor, που σε προσεγγίζει με το λάθος τρόπο και με δόλο από την πρώτη συνάντηση, είναι πολύ πιθανό να σε κουράσει και σου προκαλέσει πολλά προβλήματα στη διάρκεια μίας χρόνιας συνεργασίας.  

Κάποιες άλλες ενοχλήσεις μπορεί να έρθουν καθώς διαβάζεις το συμβόλαιο του franchise ή καθώς διεξάγεις έρευνα πάνω στην περιοχή. Κάποιες φορές αυτές οι «λεπτομέρειες» μπορεί να αλλάξουν εύκολα και το σωστό θα ήταν να το κάνεις άμεσα. Αν αντιμετωπίζεις αυτές τις καταστάσεις, όσο ακόμα είναι μικρές, μπορεί σε βοηθήσει να αποφύγεις μεγαλύτερα προβλήματα αργότερα και τελικά να μπορείς να απολαμβάνεις το franchise σου περισσότερο.