Όταν είσαι στη φάση της αναζήτησης της Franchise επιχειρηματικής σου ευκαιρίας, τα πάντα έχουν να κάνουν με σένα. Κι η αλήθεια είναι ότι έτσι θα ‘πρεπε. Αν σου λέγαμε όμως, ότι η απόφαση, που ετοιμάζεσαι να πάρεις θα ωφελήσει κι άλλους, πολλούς άλλους, ολόκληρες κοινωνίες συγκεκριμένα, πώς θα ένιωθες;

Πρόκειται για μία απόφαση που θέτει πολλούς τροχούς σε κίνηση.

Συγκεκριμένα, η απόφασή σου να προχωρήσεις στην αγορά ενός franchise, για το οποίο έχεις κάνει εκτενή έρευνα, είναι πολύ σημαντική και θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι απόφαση ζωής.

Αφού πεις, «Ναι! Θα αγοράσω αυτό το franchise» πολλά θα συμβούν:

  1. Το πρώτο, που θα συμβεί, αφορά το νόμο. Θα χρειαστεί να προσλάβεις ένα δικηγόρο (ή ακόμα καλύτερα ένα σύμβουλο franchise), ο οποίος θα εξετάσει όλα τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του συμβολαίου. Ο άνθρωπος αυτός, λογικά, θα είναι από την περιοχή σου. Οπότε, αν όντως είναι έτσι, μόλις βοήθησες την τοπική κοινωνία σου κι αυτό γιατί ο δικηγόρος πρόκειται να πληρώσει τους φόρους του και να ξοδέψει τα χρήματα, που του έδωσες, σε τοπικές αγορές.

  2. Αν χρειαστεί να πάρεις ένα μικρό ή μεγάλο δάνειο, για να ξεκινήσεις το franchise σου (κάτι το οποίο στην πλειοψηφία όντως συμβαίνει) θα χρειαστεί να αιτηθείς σε κάποια τοπική τράπεζα. Εφόσον το κάνεις, τέλεια! Συνεχίζεις να επενδύεις τοπικά. Κι αυτό γιατί δημιουργείς επαφή με κάποιον τοπικό φορέα, που μελλοντικά ίσως χρειαστείς ξανά!

  3. Η επιχείρησή σου θα χρειαστεί να κατασκευαστεί, με βάση την καθοδήγηση και τις απαιτήσεις του franchisor. Συχνά, ο franchisee (εσύ δηλαδή) προσλαμβάνει κάποιον τοπικό αρχιτέκτονα, για να δημιουργήσει τα σχέδια. Στην πορεία κι άλλοι ειδικοί θα χρειαστεί να έρθουν στο χώρο της επιχείρησης, για να βοηθήσουν στην κατασκευή. Ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ξυλουργοί κι επιπλοποιοί, θα μπαινοβγαίνουν στην επιχείρησή σου, όχι μόνο όσο είναι υπό κατασκευή, αλλά κι όσο είναι εν λειτουργία. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα, θα χρειαστείς κάποιον τοπικό μεσίτη, αλλά και κάποιον ασφαλιστή για να εντοπίσεις κι έπειτα ν’ ασφαλίσεις το χώρο σου. Όλοι αυτοί θα βοηθήσουν εσένα κι εσύ θα βοηθήσεις αυτούς , προσφέροντας τους δουλειά. Το αποτέλεσμα θα είναι πάλι να συνεισφέρεις στην τοπική κοινωνία.

Βλέπεις πόσο πολύ βοηθάς ήδη την τοπική σου κοινωνία; Και σκέψου ότι δεν έχεις ανοίξει ακόμα…

Οι μικρές νίκες της κοινωνίας σου δε σταματούν εκεί!

Όσο πλησιάζεις στο άνοιγμα της επιχείρησής σου, θ’ αρχίσεις να τακτοποιήσεις κι άλλες ανάγκες της, όπως το marketing.

Πιθανώς, θα συνεργαστείς με ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, εταιρία digital marketing κι άλλες επιχειρήσεις σχετικές με τη διαφήμιση και την επικοινωνία.

Όσο λοιπόν, κρατάς τη διαφήμισή σου σε τοπικά μέσα και διαμέσου τοπικών συνεργατών, τα χρήματα που επενδύεις ανακυκλώνονται στην κοινωνία σου. Αυτό σημαίνει περισσότερη κερδοφορία στην τοπική κοινωνία κι αργά ή γρήγορα περισσότερους πελάτες για σένα, αφού θα προσελκύονται από τις συνεργασίες που κάνεις!

Κι οι νίκες συνεχίζουν…

Θα αποδίδεις δημοσιονομικά έσοδα στην κοινωνία σου κάθε φορά που θα πραγματοποιείς μία πώληση. Γιατί άλλωστε πιστεύεις οι δήμαρχοι κι τοπικοί άρχοντες παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις εγκαινίων, όταν ανοίγουν τοπικές επιχειρήσεις;

Κάτι ακόμα… με εξαίρεση την περίπτωση στην οποία η επιχείρηση σου χρειάζεται μόνο εσένα, θα χρειαστεί να προσλάβεις προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργήσεις θέσεις εργασίας! Είναι σίγουρο ότι θα νιώσεις ένα αίσθημα ικανοποίησης, που θα πηγάζει από τη βοήθεια που προσφέρεις σε ανθρώπους της κοινωνίας σου.

Όταν ανοίγεις μία franchise επιχείρηση όλοι κερδίζουν!