Είναι δυνατό ν’ αλλάξεις τη ζωή σου, παρ’ ότι δεν είναι πάντα εύκολο! Επίσης, είναι διαφορετικό να σκέφτεσαι αυτήν την αλλαγή και διαφορετικό να την πραγματοποιείς. Ευτυχώς, υπάρχουν τα σωστά βήματα που θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη ενός τέτοιου στόχου…

Ας μιλήσουμε λοιπόν, για κάποια από τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις, για ν’ αλλάξεις τη ζωή σου, αγοράζοντας μία franchise επιχείρηση.

Απόφαση

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις μία απόφαση. Πρέπει ν’ αποφασίσεις να το κάνεις. Είσαι έτοιμος να πάρεις αυτήν την απόφαση; Ίσως αυτό σε βοηθήσει…

3 βάτραχοι κάθονται σε ένα νούφαρο. Ο ένας αποφασίζει να πηδήξει στο νερό. Πόσοι βάτραχοι έμειναν;

Αν απάντησες «δύο» κάνεις λάθος.

Η σωστή απάντηση είναι «τρεις»

Ο βάτραχος δεν πήδηξε. Πήρε απλά, την απόφαση να πηδήξει.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όταν αποφασίζεις ν’ αγοράσεις ένα franchise. Αποφάσισες για οποιονδήποτε λόγο να γίνεις ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης. Κι αποφάσισες να εκμεταλλευτείς το επιχειρηματικό μοντέλο του franchise, για να το πετύχεις.

Δεν έχεις αγοράσει όμως ένα franchise. Έχεις απλά αποφασίσει ότι θέλεις να το κάνεις.

Συλλογή Πληροφοριών

Εφόσον αποφάσισες ν’ αγοράσεις ένα franchise, το επόμενό σου βήμα είναι να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για το franchising. Χρειάζεται να ενημερωθείς και να εκπαιδευτείς. Πρέπει να είσαι έξυπνος αγοραστής. Δεσμεύσου αυτή τη στιγμή ότι πρόκειται να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς σχετικά με το franchising. Απλά βεβαιώσου ότι απευθύνεσαι σε έγκυρες πηγές, ώστε να λάβεις τις καλύτερες διαθέσιμες πληροφορίες.

Επιλογή Franchise

Η επιλογή του σωστού franchise δεν είναι πάντα εύκολη. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει πληθώρα επιλογών. Υπάρχουν όμως τρόποι να ξεδιαλύνεις αυτές τις επιλογές.

Ένας τρόπος για να το πετύχεις είναι να διευκρινίσεις το budget σου.

Ξεκαθάρισε την κινητή κι ακίνητη περιουσία σου για να διευκρινήσεις πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις. Εφόσον το διευκρινήσεις αυτό, μπορείς να καταλήξεις σε συγκεκριμένο budget.

Είναι πολύ σημαντικό ν’ αφήσεις στον εαυτό σου περιθώρια για έξοδα που μπορεί να προέλθουν από απροσδόκητα λάθη. Επιπλέον, ξεχώρισε κάποια χρήματα για τη διαφήμιση. Μπορεί να θελήσεις ν’ αυξήσεις τις διαφημιστικές σου μεθόδους, για να βοηθήσεις την επιχείρησή σου να είναι πιο σύντομα με κέρδος.

Μία μικρή συμβουλή από εμάς είναι ότι το ακριβές budget μπορεί να ξεκαθαρίσει άμεσα τις franchise επιλογές σου, μιας και σε βοηθάει να εστιάσεις στις ευκαιρίες που μπορείς ν’ αντέξεις οικονομικά.

Ο δεύτερος τρόπος, που μπορείς να μειώσεις τις επιλογές σου, είναι να διευκρινήσεις τι σου ταιριάζει καλύτερα και σε ποιο franchise μπορείς να εκμεταλλευτείς τα ταλέντα σου καλύτερα. Αν βρεις ένα franchise που ταιριάζει στις δεξιότητές σου αυξάνεις τις πιθανότητες επιτυχίας κατά πολύ.

Συλλογή Στοιχείων

Υποθέτοντας ότι έχεις βρει πια το franchise που μπορείς ν’ αντέξεις οικονομικά και ταυτόχρονα ταιριάζει με τις επιχειρηματικές σου δεξιότητες, το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να διεξάγεις έρευνα σχετικά με την επιχείρηση. Η έρευνα αυτή θα σε βοηθήσει να μάθεις τ’ απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεσαι, για να πάρεις την απόφαση, που μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή σου.

Μία μικρή συμβουλή από εμάς είναι να επικοινωνήσεις με όσους περισσότερους franchisee του franchise που σκοπεύεις ν’ αγοράσεις και να ζητήσεις να μάθεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, σχετικά με τη συνεργασία τους. Οι franchisee ζουν αυτήν την επιχείρηση καθημερινά. Γι’ αυτό, μη φοβηθείς να κάνεις όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείς.

Η στιγμή της Απόφασης

Αφού έχεις κάνει όλα όσα σου προτείνουμε σ’ αυτό το άρθρο, είναι πια η στιγμή της απόφασης.

Αν η franchise ευκαιρία που επέλεξες δείχνει σωστή και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την περιπέτεια μίας νέας επιχείρησης, είναι η ώρα να κάνεις το βήμα… που συχνά δεν το πιο εύκολο πράγμα.

Κι αυτό γιατί η αγορά ενός franchise είναι μία επιλογή ζωής κι αφορά μόνο τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι ν’ αλλάξουν τη ζωή τους.