Έχεις το κεφάλαιο, γνωρίζεις ότι το franchise είναι καταλληλότερη επένδυση, αλλά δεν ξέρεις σε ποια βιομηχανία είναι προτιμότερο να επενδύσεις…

… μην ανησυχείς, συμβαίνει σε πολλούς!

Το σημαντικό είναι ότι αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει να επενδύσεις σε μία franchise επιχείρηση κι ότι είσαι οικονομικά έτοιμος!

Αφού λοιπόν, πρόκειται να επενδύσεις πολύ χρόνο και χρήμα στο να δημιουργήσεις μία επιτυχημένη επιχείρηση, μήπως πρέπει αυτή η επιχείρηση να σου προσφέρει παράλληλα ικανοποίηση; Αν επιλέξεις
το είδος του franchise με βάση το πάθος σου και γενικότερα αυτά που αγαπάς, αυξάνεις αυτόματα τις πιθανότητες ν’ απολαμβάνεις το χρόνο που αφιερώνεις και τη δέσμευσή σου σε αυτό, κατά την πορεία σου προς την επιτυχία.

Αυτό από μόνο του για κάποιους μπορεί ν’ αποτελέσει μεγάλη πρόκληση, αφού οι υποχρεώσεις μας, η καθημερινότητα κι οι γρήγοροι ρυθμοί της μας αναγκάζουν να ξεχάσουμε τι πραγματικά αγαπάμε και ποιο είναι το πάθος μας. Προσπάθησε λοιπόν, να σκεφτείς ποιες στιγμές νιώθεις πιο χαρούμενος στη δουλειά σου. Τι ακριβώς κάνεις αυτές τις στιγμές; Ίσως να νιώθεις καλύτερα όταν δουλεύεις με παιδιά ή ζώα ή ίσως να νιώθεις καλύτερα όταν ασχολείσαι με τα οικονομικά.

Διαφορετικά, σκέψου τις εμπειρίες ζωής που έχεις και ποιες σε έκαναν να αισθάνεσαι πιο χαρούμενος. Ποια είναι τα χόμπι σου που θα μπορούσαν να γίνουν η επιχείρησή σου; Ίσως ν’ απολάμβανες πάντα να ενημερώνεσαι για τη μόδα και την ομορφιά ή για τ’ αυτοκίνητα. Όλα αυτά μπορούν εύκολα να σε οδηγήσουν στο να επιλέξεις ένα franchise που ν’ ανήκει στη σωστή – για σένα πάντα – βιομηχανία.

Αν ακόμα δυσκολεύεσαι ν’ αντιληφθείς τι είναι αυτό που σ’ ενθουσιάζει και σε παθιάζει, ρώτα τους φίλους σου, τους συνεργάτες σου και γενικότερα ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός σου. Αυτοί θα μπορέσουν να σου πουν εύκολα σε τι είσαι καλός, τι είναι αυτό που σε ξεχωρίζει, ποια είναι τα
ενδιαφέροντά σου και ποιες οι δεξιότητές σου. Θα μπορούσε να είναι η κλήση σου στους υπολογισμούς, που σε κάνει καλό με τους αριθμούς ή θα μπορούσε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να έχεις μία τάση να εκπαιδεύεις τους άλλους ή να τους δείχνεις πώς να κάνουν κάτι.

Αφού ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία, υπάρχει πιθανότητα να δυσκολευτείς να βρεις κάποιο franchise που να απευθύνεται άμεσα στο δικό σου πάθος.

Κανένα πρόβλημα!

Σκέψου κάτω από ποιες προοπτικές και συνθήκες θ’ απολάμβανες να διοικείς μία επιχείρηση. Ίσως να απολαμβάνεις να είσαι σε επαφή με ανθρώπους όλη μέρα. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν ιδανικό για σένα ένα franchise εστίασης. Αν πάλι απολαμβάνεις να βρίσκεσαι στο οργανωτικό κομμάτι μίας επιχείρησης, κοινώς στα backstage της, τότε θα ήταν ιδανικό για σένα ένα franchise παροχής υπηρεσιών σε άλλες επιχειρήσεις. Γνωρίζοντας ακριβώς τι απολαμβάνεις να κάνεις και σε τι είσαι καλός, μπορεί να σε οδηγήσει να εντοπίσεις ποιος είναι ο καταλληλότερος τύπος franchise για σένα.

Αφιέρωσε χρόνο σε αυτήν την απόφαση. Η αγορά ενός franchise είναι μία απόφαση ζωής, οπότε χρειάζεται να είσαι σίγουρος ότι το έχεις σκεφτεί προσεκτικά κι έχεις επιλέξεις ένα franchise που θ’ απολαμβάνεις να διοικείς για τα επόμενα χρόνια.

Λένε ότι όσο κάνεις αυτό που αγαπάς δεν καταλαβαίνεις ότι δουλεύεις…

Βάλε στόχο ν’ ανακαλύψεις τι είναι αυτό που απολαμβάνεις κι αγαπάς να κάνεις και τα υπόλοιπα θα μπουν στη θέση τους από μόνα τους!