Το ψάξιμο επενδυτών και συνεργατών για τον ανώτατο ιδιοκτήτη και δημιουργό μιας επιχείρησης franchise,  ήταν μια αρκετά επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία παλαιότερα, αφού υπήρχαν πολύ περιορισμένα μέσα προώθησης και επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Με την είσοδο και την ευρεία εξάπλωση του διαδικτύου όμως, υπάρχουν περισσότερα εργαλεία στην διάθεσή σας για να προωθήσετε την franchise επιχείρησή σας σε πιθανούς επενδυτές.

 

Μην αφήσετε όμως αυτή την σχετική ευκολία εξεύρεσης επενδυτών να σας ξεγελάσει-πολλές φορές θα πέσετε σε επενδυτές που απλά τρώνε την ώρα σας ή ακατάλληλους επενδυτές που μπορεί ακόμα να κάνουν και ζημία στην επιχείρηση ή στο brand σας. Είναι κάτι που σαφώς δεν θέλετε να ρισκάρετε αφού ακόμα και 2 ή 3 επενδυτές να μην αποδειχθούν αντάξιοι των προσδοκιών σας, η ζημία είναι αναπόφευκτη.

 

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις εξής πρακτικές:

 

Πηγαίνετε στα σωστά events.

Yπάρχουν πανελλαδικά και παγκόσμια events και εκθέσεις όπως το ΚΕΜexpo οι οποίες προσελκύουν κάθε χρόνο ένα σημαντικό αριθμό ιδιοκτητών αλλά και επενδυτών franchise. Οι εκθέσεις αυτές δρουν σαν μεσάζοντας μεταξύ των δύο πλευρών και  παρέχουν συμβουλές και στήριξη σε εσάς ως ιδιοκτήτες αλλά και σε πιθανούς επενδυτές. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται καλύτερη και πιο επαγγελματική επικοινωνία και από τις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές χωρίς χάσιμο χρόνου.

 

 

Βρείτε τους σωστούς υποστηρικτές του brand σου .

Ένα υφιστάμενο και ενεργό δίκτυο με franchise επενδυτές σας μπορεί να αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό εργαλείο εξεύρεσης νέων επενδυτών/leads. Μπορείτε παραδείγματος χάρη,  να αποταθείτε στους πιο δυναμικούς και επιτυχημένους επενδυτές σας και να τους ενθαρρύνετε με διάφορα μπόνους να προωθήσουν το franchise σας και σε άλλους πιθανούς επενδυτές.  Κάνετε τους υφιστάμενους επενδυτές σας να νιώσουν μέρος μια ομάδας και αφήστε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μέσω e-mail, instant chat, ή online hangouts και meetings. Mε αυτό τον τρόπο θα δώσετε σε αυτούς περισσότερο θάρρος και κίνητρα να προωθήσουν το franchise σας και στους άλλους.

 

 

Αναπτύξτε μια δυνατή παρουσία online.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε σωστή και επαρκής έρευνα σε κάθε στάδιο ανάπτυξης της franchise επιχείρησης σας και το διαδίκτυο είναι ίσως ο πιο σημαντικός πυλώνας αναζήτησης πληροφοριών σε αυτό τον τομέα. Ωστόσο, δεν φτάνει μόνο να έχετε κάποια στατική ιστοσελίδα απλά και μόνο για να δείξετε την παρουσία σας ως brand οnline. Αν θέλετε να βρείτε τους κατάλληλους επενδύτες, θα πρέπει να ποστάρετε χρήσιμο και ενθαρρυντικό περιεχόμενο σε τακτική βάση.  Δημιουργήστε εταιρικό blog και δώστε σε ενδιαφερόμενους μια μικρή γεύση του τι έχετε να προσφέρετε και γιατί να επενδύσουν σε εσάς. Μην ξεχνάτε επίσης να είστε ενεργοί στα social media και να απαντάτε άμεσα σε τυχόν ερωτήσεις και απορίες πιθανών επενδυτών.

 

 

Θέλετε μια πιο δυνατή online παρουσία που προσελκύει νέους επενδυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;  αν ναι, επικοινωνήστε με την https://www.socialme.gr/.