βήματα για καλύτερο online μάρκετινγκ για επιχειρηματίες franchise

 

 

Όπως κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της, έτσι και εσύ ως ιδιοκτήτης αλυσίδας franchise, οφείλεις να έχεις μια δυνατή online παρουσία, ειδικά αν υπάρχουν άλλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις franchise στην περιοχή και στον τομέα σου.

 

Οι τοπικές καμπάνιες SEO και οnline μάρκετινγκ είναι ότι καλύτερο για ιδιοκτήτες franchise, αρκεί να εφαρμόζονται σωστά. Το κόλπο είναι να μην εφαρμόζεις διαφορετικές τεχνικές για κάθε σημείο/υποκατάστημα της επιχείρησης σου–ούτε και να βασίζεσαι σε μια πολύ γενική στρατηγική που δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επέλεξε κάποιες δοκιμασμένες τακτικές online μάρκετινγκ και εμπιστέψου ειδικούς όπως εμάς, για την καλύτερη προώθηση της franchise επιχείρηση σου οnline.

 

Για αρχή, ως βασικούς κανόνες, καλό θα ήταν να λάβεις υπόψη σου τις πιο κάτω αρχές:

 

Προώθησε το brand σου στις κύριες ιστοσελίδες. Η προώθηση του brand σου θα πρέπει να χτίζεται σε σωστές βάσεις και η online στρατηγική σου είναι υψίστης σημασίας σε αυτό το κομμάτι. Η ιστοσελίδα σου συγκεκριμένα θα πρέπει να προάγει το brand σου ξεκάθαρα, από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που μπαίνει ένας επισκέπτης στην ιστοσελίδα σου. Μπορεί να το πετύχεις αυτό στην αρχική σου σελίδα και την περιοχή “Σχετικά με Εμάς”. Είναι καλό όταν χτίζεις περιεχόμενο για τέτοιες σελίδες να αφηγείσαι μια μικρή ιστορία και να αναφέρεις το σκεπτικό και τις αξίες πίσω από το brand σου, έτσι ώστε να έχεις περισσότερη απήχηση στο κοινό σου.

 

Ανέπτυξε εταιρικό μπλογκ. Μπορεί να έχεις ήδη μια γενική ιστοσελίδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανανεώνεις το περιεχόμενο σου σε τακτική βάση. Η διατήρηση ενός εταιρικού μπλογκ είναι σημαντική, τόσο από πλευράς SEO όσο και από μεριάς προώθησης του brand σου. Καλό θα είναι να ποστάρεις νέα άρθρα σε συχνή βάση π.χ καθημερινά και να φροντίσεις το περιεχόμενο σου να είναι επίσης σχετικό με το brand σου αλλά και χρήσιμο για την αγορά στόχο την οποία προσεγγίζεις.

 

 

Απέκτησε κύρος με πιο δυνατή παρουσία στα social media. Οι επιχειρήσεις franchise που έχουν μια δυνατή και ενεργή παρουσία στα social media έχουν πιο ισχυρό και αναγνωρίσιμο brand ενώ συνάμα έχουν πιο άμεση επαφή με το κοινό τους. Η συχνή και ποιοτική ανάρτηση περιεχομένου όπως εικόνες και μικρά ποστ προσδίδει κύρος και κάνει τους καταναλωτές αλλά και τους συνεργάτες σου να σε βλέπουν ως μια οντότητα που πραγματικά σέβεται αυτό που κάνει. Μιας και το social media μαρκετινγκ  μπορεί να έχει χαμηλό εώς μηδενικό κόστος, δεν έχεις να χάσεις τίποτα με να έχεις μια ενεργή παρουσία στα social media παρά μόνο να κερδίσεις.